Már van légkondi a lányomék lakásában is, mert találtam az interneten klíma akciót szereléssel

Kitti tavaly ősszel költözött el itthonról, mert a barátja kapott a szüleitől egy lakást és megkérte a lányunkat, hogy költözzön hozzá. Tudtam, hogy Kittinek ez már régóta álma volt, ezért eszem ágában sem lett volna megállítani ebben, de azért elég nehéz volt megszoknom azt, hogy a kislányom már nem velünk lakik és nem láthatom őt minden nap.

Tomival egy elég jó helyen levő lakásba költöztek be, ami még annak idején Tomi megboldogult nagymamájáé volt. Sajnos azonban a lakásnak csak el elhelyezkedése volt ideális, minden más tulajdonsága elég negatív volt. Persze mindez nem csoda, hiszen egy idős néni élt benne, ami erősen meg is látszott rajta. Régiek voltak a bútorok, a falak és a burkolatok öregesek, a nyílászárók régiek és még sorolhatnám. Amikor először megláttam azt a lakást, az volt az első gondolatom, hogy szegény Kitti innen sikítva fog menekülni, de mégsem így lett.

Tomival, illetve Tomi haverjainak a segítségével a gyerekek pár hónap alatt szépen felújították a lakást, annyira, hogy szinte rá sem ismertem, mikor láttam az elkészült változatot. Nagyon jó ízléssel és meglepően kevés pénzből újították fel. Igazén büszke voltam rájuk. Az egyetlen dolog ami a lakásból hiányzott az a légkondi volt, aminek a beszerelésére már nem volt elég pénzük, de mivel ősszel költöztek be, az nem hiányzott nekik néhány hónapig.

Kittinek júniusban volt a születésnapja, ezért kitaláltam azt, hogy a férjem és én meglephetnénk a lányunkat egy szülinapi klímaszereléssel. Józsi is jó ötletnek tartotta ezt, ezért titokban szervezkedni kezdtünk, hogy teljes legyen a meglepetés.

Az interneten böngészve találtam egy honlapot, ahol remek ajánlatra bukkantam: Klíma akció szereléssel! Ez azt jelentette, hogy bizonyos inverteres modellek kedvezményes áron vásárolhatók meg, ráadásul a beszerelés is ingyenes hozzájuk. Amikor ezt megláttam, úgy voltam vele, hogy nincs is értelme tovább keresgélni, ennél jobb ajánlatot úgysem találhatok. Egyből fel is vettem a kapcsolatot a céggel, akikkel hamar sikerült mindent leegyeztetni és adtak is egy időpontot, hogy mikor tudnának jönni beszerelni a légkondit.

Tomit időközben beavattam a tervbe, és megkértem, hogy segítsen a lebonyolításban is. Aznap, mikor a légkondit szerelték be, Kittivel csajos napot tartottunk, hogy véletlenül se legyen otthon egész nap és ne vesszen el a meglepetés. Közben pedig Tomi és Józsi ott maradtak a lakásban, hogy a technikai dolgokat elintézzék.

Mire Kittivel visszaértünk a lakásukba, már minden készen volt. Tominak még az is eszébe jutott, hogy egy piros szalaggal átkösse a beltéri egységet, hogy még inkább úgy nézzen ki, mint egy klasszikus ajándék. Amikor a lányom meglátta a klímát, majd kiugrott a bőréből.

A legmelegebb nyári napokon Kitti mindig felhívott és legalább ezerszer megköszönte, hogy klímát adtunk neki a születésnapjára. Örülök, hogy sikerült örömet okozni a lányomnak ezzel az ajándékkal. Most már minden megvan abban a Tomival közös lakásukban, hogy a mindennapjaik kellemesen telhessenek. Még jó, hogy rábukkantam erre a klíma akcióra!