Mindennapi bőrápolás a Herbiovit termékeivel

A napjaimnak vannak olyan kapaszkodói, amik bármi is történjék, megadják a kellő löketet. Lehet ezeket rutinnak nevezni, vagy kereteknek, de amennyire képtelen voltam kicsit is rendszerekben gondolkodni régen, most annyira élveztem ezeket a szinte szertartás-jellegű dolgokat. Pár perces reggeli és esti jóga – azt hittem, nem fogom tudni mindennap megcsinálni, de mára már nem tudom máshogy elképzelni a napindítást és -zárást -, vagy ott van például az arcápolási, bőrápolási rutin, amire a későbbiekben még kitérek. Azt is nagyon élvezem persze, hogy vannak olyan dolgok, amiket pedig kifejezetten mindig máshogy csinálok, például azt elképzelni sem tudom, hogy egy héten többször is ugyanazt az ételt egyem reggelire. Túl rigolyás lennék? Nem tudom, nem érzem annak magam, inkább csak válogatós vagyok. Régebben annyira nem volt rendszer az életemben, hogy azt a vitalitásom és produktivitásom sínylette meg. De közben azt is be kellett látnom, hogy nem vagyok egy “morning person”, vagy ahogyan itthon mondjuk, pacsirta típus. El kellett fogadnom, hogy lefekhetek akárhány órakor, reggelizhetek tápanyagdúsan, ügyelhetek a mozgásra, az elegendő kikapcsolódásra és a “napon belül hasonló időben csinálom ugyanazokat a dolgokat”-ritmusra, akkor sem leszek olyan produktív reggel és délelőttönként soha, mint amilyen este és éjjel lenni tudok. És megannyi ilyen dolog van még, amit elfogadtam magammal kapcsolatban.

A tudatos bőrápolás számomra nagyon fontos. Kifejezetten szeretem megválogatni, milyen márka termékei sorakoznak a polcomon, az adott brand mit képvisel, milyen hatóanyagokat használ, mennyire “tiszta” (természetes és/vagy kémiai tisztaságú) alapanyagokat alkalmaz. A Herbiovitnak már jó ideje fix helye van a krémeim között, ugyanis nem csak a minőségével, de az ár-érték aránnyal is nagyon meg vagyok elégedve. A Herbiovitnál akadnak “titkosan” és röviden csak “zöld krém” (aloe verát tartalmazó kozmetikum) és “fekete krém” néven illetett termékek. Ez utóbbi a fekete nadálytő krémet takarja, és nem feltétlen egy fekete krémről beszélünk ugyan, de a lényeg nem a külcsín, hanem a belbecs, azaz a tartalom, ugyanis a fekete nadálytő gyógyító erején felül például még árnikát, zsályát és varázsmogyoró kivonatot is tartalmaz a kozmetikum. Ezek az alapanyagok együttes erővel fejtik ki pozitív hatásukat a különböző sérülésekkel, kék-zöld foltokkal és véraláfutásokkal szemben. De akad itt több gyógynövényes készítmény is, mint például a körömvirág krém vagy a már említett aloe vera, illetve a vadgesztenye krém. Olyan speciális készítmények is a készletünk fontos elemét képezhetik, mint a körömvirág krém, hiszen ezek a gyógynövények nagyon régóta a népi gyógyítás fontos alapanyagaiként használatosak, és számtalan alkalommal bizonyították már jótékony hatásaikat. Jómagam ezeket a készítményeket a tágabb családon belül is előszeretettel alkalmazom, ajánlom, ajándékozom, ugyanis bármelyik korosztály és nem számára alkalmas lehet, még az érzékeny bőrűek számára is.

A “fekete krém” a legutóbb is nagyon jól jött, amikor nekimentem az ajtófélfának és bizony meg is látszott utána. A fekete nadálytő krém segített a gyors gyógyulásban, és nem csak a foltjaim tűntek el gyorsabb tempóban, de a bőröm sokkal simább és puhább volt minden egyes használat után.

fekete krém

Ha valaki nem egy speciális esetre, problémára keres megoldást, akkor is szívből tudom ajánlani a Herbiovit termékeket. A Love your hand & body név alatt futó termékek ugyanis – a Body Love és a Hand Love – nagyszerű segítség a mindennapokban az említett testtájakon. A testápoló selymessé teszi a legszárazabb bőrt is, köszönhetően a sok hasznos összetevőnek, az E-vitaminnak, a zsírsavakbak és a természetes antioxidánsokban is gazdag formulának. A Hand Love bőrnyugtató hatása egészen a körömágyig érvényesül, különleges hatóanyagai például a C-vitamin mellett az urea és a glicerin. Nem csak a repedezett bőrt menti meg, de védi is a bőrt a korai öregedés jeleitől, ha rendszeresen használjuk a terméket.

Nagyon örülök annak, hogy anno felfedeztem a Herbiovit termékeit. Mostanában sokat szemezek az étrend-kiegészítőikkel is, lassan érdemes lenne beruháznom egyre. Az árak abszolút barátiak itt is, mint a krémeknél, amik kis és nagy kiszerelésben is kaphatóak.

Ha környezetbarát és természetes megoldást keresel a bőrápolásban, keresve se találhatnál jobbat a Herbiovit készítményeinél. Ha nem ismered őket, érdemes tenni az egyik termékükkel egy próbát – meglátod, odaleszel majd, és legközelebb azon kapod magad, hogy egyre gyűlnek a jellegzetes kék és fehér tégelyek, tubusok a polcodon…