Kipróbáltam, hogy milyen egy hétig internet nélkül élni

Akaratomon kívül egy hétig internet nélkül maradtam. Pontosabban mondva, laptop nélkül. Nem olyan vészes a dolog, hiszen régen, gyerekkoromban sem volt internetünk, és akkor is megvoltam valahogy. Legalábbis ez volt az első gondolatom, mikor a laptopomat elvittem a szervizbe és kiderült, hogy alaplap javítás szükséges.

Internet nélkül élni napjainkban sokkal nehezebb, mint azt gondoltam. Olyan dolog nélkül, ami nem létezik, egyszerű élni – ilyen volt a gyermekkorom internet nélkül -, de ha hozzászokunk valamihez, az életünk, a mindennapjaink szerves részévé válik, akkor nagyon nehéz elszakadni tőle.

Tulajdonképpen telefonozhattam volna, de nem szeretek telefonon internetezni. Valahogy sokkal inkább olyan fajta vagyok, aki amint hazaér benyomja a laptopot, és mindent azon keres meg, amit muszáj.

Bevallom, egy kicsit csaltam a héten és mégis néha elő-elővettem a telefonomat, de nagyrészt nem interneteztem. Kifejezetten nehéz volt, de azt hiszem, végeredményben vállalható volt ez az egy hét.

A laptopom amúgy feladta a szolgálatot, elképzelésem sem volt, mi baja lehet, így bevittem a város legjobb laptop szervizébe, a pc mentorba, ahol egy kis vizsgálódás után egyből meg tudták mondani, hogy a működési rendellenességekért valószínűleg nem más, mint az alaplap a ludas, így alaplap javítás ajánlott a további gondtalan működés érdekében. Nos, így kerültem én egy hétig távol a laptopomtól. Ez egy kicsit időigényesebb szervizelési feladat és sok munkájuk volt már a hétre amúgy is, ezért egy jó ideig a laptopom nélkül maradtam.

Alig vártam már, hogy végre kész legyen és végre visszakapjam. A munkahelyemen interneteztem, de csak annyit, amennyi a munkám elvégzéséhez feltétlenül szükséges, a telefonomon pedig csak létfontosságú kommunikációra használtam. A közösségi oldalakat nem nyitottam meg, nm olvastam híreket. Valamilyen szinten büszke vagyok magamra, hogy ilyen minimális használat mellett kibírtam ezt az egy hetet, amíg a laptopom a szervizben volt.

A szereléssel nagyon pontosak voltak, az előre megbeszélt időben mehettem is a laptopomért, amit megjavítottak nekem. Tökéletesen rendbe tették a laptopomat, olyan, mint új korában. Nagyon gyors és semmi panaszom nincsen rá. Ha legközelebb is kelleni fog a szerelés, biztos, hogy megint ezt a szervizet fogom választani, mert nagyon gyorsan és nagyon precízen dolgoznak, ráadásul jutányos áron is.