Online filmnézéssel csináltam időt az edzéshez

Már nagyon régóta érzem, hogy több mozgásra van szükségem ahhoz, hogy jól bírjam a mindennapokat. Valahogy hiába próbáltam felölteni a naptáramat sporttal, a halogatás mindig győzött. Most viszont találtam valami egészen váratlan megoldást, amellyel sikerült időt csinálnom az edzéshez. Néha egy teljesen hihetetlen, látszólag semmivel nem össze függődolog kell ahhoz, hogy a jó szokásaink átvegyék a rosszak helyét.

Online filmnézés a szép alakért

Nekem, érdekes módon az online filmnézés segített. Egyszer unalmamban böngészgettem a neten és véletlenül rátaláltam a mozi.ma oldalra. Ez egy olyan szolgáltatás lapja, amelyik egy rakás online filmet tesz elérhetővé. Nem retro dolgokat, hanem egészen friss adásokat is.

Épp volt pár olyan mozi, amit szívesen megnéztem volna, de nem volt kedvem jó sok pénzt kiadni a jegyekért, úgyhogy összeszedtem magam és inkább beregisztráltam, gondoltam, ezzel nem veszítek semmit, legfeljebb egy kicsit több időt töltök a képernyő előtt… De legalább azt a kicsit minőségi tartalommal.

Ha már volt egy ilyen lehetőség, hogy rugalmasan, kényelmesen és gyakorlatilag korlátlan mennyiségben nézhetek filmeket, akkor gyorsan el is kezdtem behozni magam az elmúlt évek terméséből – az oldalon ugyanis egy egész sor jó és friss alkotás fent van, egyáltalán nem csak régi klasszikusok, amikkel már amúgy is tele van a net.

Filmeztem mindenhol… Vonaton, utazás közben, ingázás alatt, munkahelyi szünetben. Egész érdekes élmény volt, hogy mennyire ki tud kapcsolni a hétköznapokból, hogy egy kicsit más világban találom magam a filmek által. Még a kedvenc sorozataimat is megtaláltam így online, úgyhogy lassan rászoktam arra, hogy a reggeli dugóban buszozás közben a telefonomon levetítem magamnak az aktuális részt.

Viszlát lustaság!

Ennek az online nézelődésnek viszont volt egy nagy előnye… Mire hazaértem, már láttam a kedvenc epizódjaimat… Nem kellett este felkészlülnöm a tévézésre, nem tartottam több órás mozidélutánokat… Annak ellenére, hogy rengeteg tartalmat fogyasztottam, tulajdonképpen azt vettem észre, hogy maradt egy csomó időm. És ha már így volt, nosza, kompenzáltam a tévézéssel töltött órákat és elkezdtem edzeni. Egész jól jött ki… Volt olyan nap, hogy két egész órát is intenzív mozgással töltöttem, úgy, hogy ehhez elmentem az edzőterembe csoportos órára, tehát oda kellett utaznom, szervezni, öltözni, mégis maradt rá időm és nem éreztem úgy, hogy üres az életem.

Egyszerűen nem értettem, hogyan lehetséges az, hogy látszólag időrabló tevékenységet folytatok, mégis van időm. Úgyhogy elkezdtem megvizsgálni ezt a szokásomat és rájönni, mi történik velem. Valójában több oka is van annak, hogy az online filmezéssel sikerült időt nyernem a saját magam számára.

Se reklám, se rohanás

Az első és legfontosabb, hogy az online filmekkel megszabadultam a reklámoktól. Se a filmből nem vágnak ki értékes másodpereceket azért, hogy bele tudjanak szuszakolni egy hirdetést, se én nem kényszerülök a képernyő előtt várni arra, hogy megmondják, mennyi a PH értéke egy egészséges női szájnak… Ez szerintem legalább egy óra spórolás hetente.

A tévézés elhagyásával megszűnt az időhöz kötöttségem is. Szóval nincs az, hogy “áhh, már nem kezdek bele semmibe, egy óra múlva kezdődik a filmem”. Akkor kezdődik a film, mikor nekem jó. És akkor állítom meg, amikor nekem jól esik. Ez sokkal kevesebb stressz így, ráadásul nincsenek üres, átvárakozott órák hetente, naponta.

mozi.ma

És ami a legfontosabb: olyan időt tudok filmezésre használni, ami eddig kiesett az életemből. Az utazás perceit mindig próbáltam olvasással tölteni, de többnyire annyira fáradt voltam, hogy inkább feladtam a dolgot és csak bámultam ki az ablakon. Ez a hangulat viszont pont elég egy sorozatnyi nézelődésre. Tökéletesen elfoglalom magam, az agyam pihen, nekem pedig nem otthon, az értékes szabadidőmben kell megvárnom a legújabb epizódot.

Az online filmezés annyira bejön, hogy kitaláltam, hogy meg is szüntetem a régi tévé előfizetésemet, így az idő mellett rengeteg pénzt is megspórolok. Ráadásul nincs kísértés, háttértévézés, bambulás… Mindig arra koncentrálok, ami éppen jön, így aztán még több időm marad és még kevésbé fáradok el nap közben.

Sosem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen szolgáltatás fogja drámaian megváltoztatni az életmódomat, de lám, semmi sem lehetetlen, csak egy kis csavar kell hozzá.

Ha esetleg Te is azzal küzdesz, hogy nincs időd, csak próbálj valami hasonló megoldást keresni… Hátha van egy olyan technika, amivel értékessé teheted az elhulló perceket. Nekem bejött!