A gördülékeny munka feltétele, ha rendszerezve vannak a dolgaid

Már évek óta készítek egy kollégámmal, és egyben barátommal, egy életmódmagazin weboldalára különböző do it yourself videókat. A videók megjelennek a weboldalon, youtubon és instagramon is. Az emberek pedig imádják őket, úgyhogy a kezdetleges másodállásbeli elköteleződésből főállás lett, amit napi nyolc órában csinálunk mindketten. A magazin mindenféle kellék megvásárlására szponzorál minket, de gyakran az újrahasznosítás jegyében is alkotunk. a raktárunk és a stúdiónk nálam van otthon, a használatban garázsban, valamint egy kis fészerben, az udvaron. Erre kapok némi díjat, mint bér, de amúgy annyira nem érdekel, elég jól megélek anélkül is a fizetésemből és imádom amit csinálok. Az évek alatt pedig sikerült kialakítani egy rendszert és tökéletesíteni mindent, ami szükséges a munkához. Először természetesen a stúdiót alakítottuk ki a fészerből, de ahogy telt-múlt az idő, és lassan lépni nem lehetett a sok kacattól a garázsban, amit raktárnak neveztünk ki, úgy döntöttünk, hogy ezen változtatnunk kell. Szóval ki kellett találnunk, hogy hogyan rendezzük be. Egyeztettünk az alkalmazó életmód magazin vezetőségével, akik a RackingLog céget ajánlották, akikkel fel is vettem a kapcsolatot. Kijött hozzánk az egyik munkatársuk előzetes terepszemlére, valamint megbeszéltük, hogy mit találtunk ki magunktól, és ehhez képest tervezett nekünk egy fém polcrendszert a garázsba.

A terv úgy ahogy volt, tetszett nekünk, szóval nem kértünk semmilyen változtatást rajta. Izgulva küldtük tovább a gazdasági osztálynak, hogy ők hajlandóak-e elfogadni és kifizetni az árát. Szerencsére a válasz igen volt, szóval ezt a részét a továbbiakban ők intézték egymást között. Hozzánk egy előre megbeszélt napon kijöttek a cégtől és beszerelték az új polcrendszert. Persze előtte mi kitakarítottuk az egész garázst és próbáltuk kirakni azokat a dolgokat, amikre nincs szükségünk. De nem igen volt ilyen, mert, mint említettem, nagyon sok mindent újrahasznosítottunk a videóink elkészülte során, és soha nem tudtuk előre, hogy később mire lehet szükségünk. De, ahogy bekerült a csodás polcrendszer a garázsba, mi pedig visszahordtuk a cuccokat, azonnal megértettük, hogy mennyire fontos a rendszerezettség és a rend. Az a sokat kacat alig foglalta el a polcok negyedét, tehát lehetőségünk volt még egy halom holmit összegyűjteni. Természetesen megfogadtuk, hogy mindig rendben fogjuk tartani őket.

A polcrendszer egyébként horganyzott acélból készült salgó polcrendszer, amelyet a cég leginkább ajánl kézi rakodású raktárakhoz. Nem is csodálkozom, hogy ezt ajánlják, hiszen nagyon hasznos és egyszerű a kezelése. Először is fontos az, hogy csavarmentes és 33 milliméterenként állítható a polcok magassága, tehát nagyobb és kisebb dolgok tárolásánál át lehet alakítani a saját kényünkre és kedvünkre. Ehhez pedig az is csatlakozik, hogy ez a horganyzott acél nagyon könnyű, így az emelgetése sem okoz problémát. Valamint a polcrendszer magassága is akkora, hogy könnyedén tudjuk pakolni rajta bármiféle eszköz segítségének igénye nélkül. Mondjuk gondolom ez pont azért van így, mert csak kézzel pakolunk, de ha másképp kérjük, magasabbak is lehetnének. Merthogy nagyon odafigyeltek az igényeinkre. Ennél jobbat nem is kérhettünk volna, most pedig már nem csak a stúdiónk szuper, hanem a raktárunkban is minden adott ahhoz, hogy jól és könnyedén dolgozhassunk, gyárthassuk a csináld magad videókat.