Így kell könnyen átállni az egészséges életmódra – főzz úgy, mint a profik!

Életmódomban elég sokat változtattam az elmúlt időszakban. Rájöttem, hogy muszáj időt szakítanom arra, hogy normális ételeket tudjak magamnak készíteni, amiket ugyanúgy akár munkába is el tudok vinni. Eddig is főztem magamra, viszont sokszor, amikor későn érek haza, akkor csak gyorsan összedobok valamit, ami sokszor nem is olyan egészséges.

Erre oda kell figyelni, hiszen sok embernek olyan az életmódja, ami nem igazán felel meg annak, aminek kellene. Nekünk muszáj odafigyelnünk magunkra, hiszen a mi hozzáállásunk számít a legtöbbet, ha mi nem vigyázunk magunkra, akkor egyből jönnek a betegségek.

Elhatároztam, hogy mostantól még jobban odafigyelek magamra. Igyekszem ugyanannyi időt szánni magamra is, mint másokra és más dolgokra. Az étkezésem is próbálom sokkal egészségesebbé átalakítani, persze rájöttem, hogy néhány szempontból ez eléggé költséges. De hát saját magamról van szó, most nehogy már magamtól sajnáljam.

Rájöttem, hogy ehhez nem csak a tárcámat kell kicsit jobban kinyitnom, hanem az időmet is jobban be kell osztanom. Mert nem tudom a normális hozzávalókat a helyi kis ABC-ben beszerezni, ahhoz sokszor el kell mennem egy nagyobb üzletbe, egy hipermarketbe, ahova eljutnom és ahonnan hazajutnom is időbe telik.

Egy barátnőmnek meséltem, milyen változásokon megyek át éppen, hogy próbálok még egészségesebben étkezni és még többet mozogni. Ő a munkájából kifolyólag is az egészséges életmóddal foglalkozik, így nagyon örült neki, hogy végre megléptem ezt a lépést. Eddig sem voltam olyan gáz ebből a szempontból, de sokszor ráfogtam arra az egészet, hogy nincs időm erre.

Ő mesélte, hogy nemrég akadt rá egy oldalra, ami megváltoztatta az életét. Van egy oldal, az akcioleso.hu, ahol az akciós reklámújságok vannak összeszedve, mindegyik dátumokkal, tehát hogy mettől meddig érvényesek. Így mindig meg tudja őket nézni egy helyen, összeírni, mit és hol érdemes megvennie és úgy megy el hétvégén nagybevásárlásra. Ez nekem is nagyon jól jönne – gondoltam én -, hiszen még nem tudom, hogy mit és hol érdemes beszereznem. Így lehet, hogy idő hiányában megveszek valamit a kisboltban, ami egyébként máshol fele annyiba kerülne és én meg nem is tudok róla.

Van a közelemben egy Lidl, ezért amikor otthon gépről megnéztem ezt a weboldalt, először a Lidl akciós újság volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet. Nem nagy kunszt a dolog, kiválasztod, melyik újság érdekel, rákattintasz és már tudod is online lapozgatni az újságot. Ott van a dátum is, hogy meddig érvényes, sőt, még direkt van egy zoomoló gomb is, ha esetleg valaki nem látná jól a dolgokat az újságban. Ez tök jó funkció. Láttam én már ilyet, hogy újságot a neten lehet lapozgatni, de ott is az volt a bajom, hogy olyan kis méretben rakták fel az oldalra az újságot, hogy akárhogy is néztem, alig láttam a kis betűket meg a képeket. Éppen ezért onnan nem is rendeltem semmit. Mert hogy ez egy olyan oldal volt, ahonnan lehetett rendelni, és feltették ehhez az újságukat is.

Szépen megnéztem aztán a Lidl újságot, ami még aktuális volt pár napig. Kiírtam mindent, amire szükségem volt, és nagyjából megnéztem, hogy a kicsit drágább dolgok esetleg máshol olcsóbbak-e, vagy felesleges emiatt mászkálgatni. Amikor megvoltam a listámmal, elindultam bevásárolni, hogy utána otthon szépen minden finomat el tudjak készíteni, amit szerettem volna. Estefelé a barátaim jöttek hozzám, így csináltam egészséges harapnivalókat is, úgyhogy amúgy is mindenképp el akartam menni vásárolni, de ebben sokat segített a Lidl akciós újság egyaránt. Így még kalkulálni is tudtam előre, hogy nagyjából mennyit fogok költeni. Azóta is használom ezt az oldalt, nem csak akkor, ha a Lidl-be akarok menni, hanem akkor is, ha épp a nagyobb hipermarketekbe mennék.