Az egészséges életmód fontossága és egyéb tanácsok

Nagyon örülök, hogy életmód tanácsadó lettem. Abban hiszek, hogy az egyik legfontosabb dolog az emberek életében az, hogy hogyan osztják be az idejüket, hogyan táplálkoznak, hogyan vigyáznak az egészségükre. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire rossz hatással lehet ránk, ha nem figyelünk ezekre. Korábban nagyon elhanyagoltam az egészségemet. Nem törődtem vele, hogy mit eszem, mennyit mozgok, vagy hogy mivel töltöm az időm nagy részét. Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy nagyon fáradékony vagyok, semmit sem tudok időre befejezni, és semmihez sincs kedvem sem igazán. Nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire sokat segített rajtam az életmód váltás. Azóta mintha kicseréltek volna. Akkora hatást gyakorolt rám ez az egész, hogy elhatároztam: életmód tanácsadó leszek. Számomra az egyik legszebb élmény, amikor láthatom, hogy a tanácsaimat megfogadó ügyfelek átélik ugyanazt amit én is: egészen megváltoznak, kipihentebbek, terhelhetőbbek, és boldogabbak lesznek.

Ahhoz, hogy önállóan végezhessem a munkámat, alapítanom kellett egy saját vállalkozást. Ahogy az már gondolom az eddigiekből is kiderült: nagyon szeretek tanácsot adni és segíteni másoknak. Ezért rendszeresen mesélem el azt is, hogy hogyan alapítottam meg a cégemet a grossoffice.hu nevű weboldal segítségével. Hátha tudok segíteni ezzel valakinek, aki szintén cégalapításon gondolkozik.

Már nem volt teljesen ismeretlen számomra a cégalapítás fogalma, mielőtt rátaláltam volna erre a honlapra. Sokat kutattam a neten korábban is ebben a témában. Egy alkalommal azt írtam be a Google-ba: székhelyszolgáltató budapest. Így találtam meg a grossoffice.hu weboldalát. Ekkor már nagyon komolyan foglalkoztatott a gondolat, hogy saját vállalkozást alapítsak, ezért tudni szerettem volna, hogy hol van székhelyszolgáltató budapest környékén vagy budapesten. A “székhelyszolgáltató budapest” kereséssel megtaláltam azt az online felületet, ami a legnagyobb segítségemre volt a későbbiek során.

Amennyiben céget szeretnénk alapítani, nagyon fontos, hogy legyen jogszerű székhelye. Ehhez a legjobb, ha székhelyszolgáltató irodát találunk. A szolgáltatás részeként az iroda biztosítja, hogy címe a cégünk üzleti címe lesz, a cégünk nevét cégtáblán helyezik el, valamint a részünkre érkező hivatalos küldemények kezelését, tárolását is vállalják. A cégtáblán elhelyezett cégnév szintén egy fontos alapfeltétele a cégalapításnak.

Ha már a névnél tartunk: vigyázni kell, hogy milyen nevet választunk a vállalatnak. Az új cégneveknek el kell térniük legalább három karakterrel a már meglévő cégek neveitől. Ezt meglehetősen nehéz, szinte lehetetlen ellenőrizni, ezért a legjobb, ha viszonylag hosszú nevet találunk ki. Ezáltal csökkenthetjük az esélyét annak, hogy túl sokban egyezik majd egy másik névvel, és emiatt nem fogadják el. A weboldalon elérhető egy cégnév generátor is, amely nagyon hasznos lehet a névválasztás során.

A felületen nagyon sok fontos információt olvashatunk. Nekem kifejezetten tetszik, hogy kezdő cégalapítók számára is érthető. Az induláshoz szükséges feltételeket, a gyakran előforduló hibákat illetve kérdéseket egyaránt könnyen olvasható, átlátható módon írták meg. Ha alulra görgetünk, láthatjuk, hogy a honlapról egy blog is megnyitható. Itt számos cikket láthatunk cégalapítás és cégügyek témában. Szerintem ez szintén nagyon sok ember segítségére lehet, legyen szó akár cégtulajdonosokról, akár újdonsült cégalapítókról, akár csak lelkes érdeklődőkről.

A kapcsolatfelvétel nagyon egyszerű. Történhet telefonon vagy online üzenetben egyaránt. Az online üzenethez csupán egy adatlapot kell kitölteni. Továbbá az összes ügyfélfogadó és székhelyszolgáltató iroda telefonszámát is megtalálhatjuk itt. Az irodák nyitvatartási ideje és pontos címe szintén fel van tüntetve.