Plüss játékok motivációnak

Mióta megszülettek a gyerekek, semmi időm nincs sportolni vagy egyáltalán magammal foglalkozni. Reggel és délután a nebulók ide-oda hurcolása, napközben munka, este házimunka, gyerekek házi feladatának ellenőrzése, és a férjemmel való pihenésre is muszáj valamennyi időt szakítani. Soha nem voltam kövér, de az örökös rohanás, stressz, mozgásszegény életmód következtében kezdett elhagyni az erőm és megfogyatkozni az izmaim, sehol nem voltam már a régi formámhoz képest.

Az utolsó cseppet a pohárban a férjem névnapi ajándéka jelentette. Azt hitte, kedves gesztus lesz, ha meglep egy plüss vízilóval. Tudja, hogy nagy plüss játék rajongó vagyok, ezért rendelt nekem egyet az internetről. Ám a várt hatás helyett én elszomorodtam, mivel megláttam saját elhanyagolt önmagamat a víziló képében. A férjem nem értette, miért nem örülök a cuki plüss játéknak, amikor múltkor az állatkertben is annyira csodáltam a vízilovakat. És különben is, a játék víziló tényleg nagyon aranyos volt, puha plüss anyagból készült, 30 centi tömény cukiság. Elmagyaráztam tehát uramnak, hogy ez a víziló engem jelképez, és azt üzeni, hogy azonnal kezdjek el foglalkozni a testemmel, mert nagyon egészségtelen az életmódom. A férjem eléggé csodálkozott az érveimen, de végül megértette, hogy szükségem van több, magammal eltöltött időre.

Néhány nap múlva a párom előállt azzal az ötlettel, hogy mondjak fel a munkahelyemen, majd ő vállal másodállást vagy többet túlórázik, csak hogy nekem legyen időm foglalkozni az egészségemmel. természetesen habozás nélkül elutasítottam az ajánlatát, nem várhattam el tőle, hogy eltartson engem és a két kisgyereket egyedül. Végül úgy jutottunk kompromisszumra, hogy a munkahelyemen megállapodtam a főnökömmel: új pozícióba helyeznek, ahol heti két napon csak 6-6 órát kell dolgoznom, így azokon a napokon meló után még marad időm és energiám elmenni edzésre.

Ez a terv nagyon kedvezőnek bizonyult. Minden kedden és csütörtökön munkából hazaérve megpillantottam az ágyban a vízilovat, ami még inkább ösztönzött arra, hogy elinduljak az aerobik edzésre. Volt nap azonban, amikor edzésre nem jutottam el, de amíg betettem egy mosást, otthon végezhető gyakorlatokkal edzettem izmaimat. A plüss vízilovat jól látható helyre tettem az asztalra, hogy ha úgy érzem, elfogy az erőm, motivációt merítsek a látványából.

Már az első hónap után klasszisokkal jobban éreztem magam, nagyon jól haladt az életmódváltásom, és ezt a családom is örömmel fedezte fel rajtam. Ezt megünneplendő, felnéztem a Játék webshop honlapjára, hogy keressek valami plüss játékot a férjemnek viszonzásul, amúgy is közelgő születésnapja alkalmából. Egy 46 centis plüss tigrist találtam a legmegfelelőbbnek újdonsült fittségem szimbolizálására. Azonnal meg is rendeltem, a bankkártyás fizetést választottam, majd 2 napon belül házhoz szállították a plüss játékot. A születésnapján átadtam a plüsst a páromnak, akinek nagyon megtetszett a tigris, de rákérdezett, hogy vajon ennek az ajándéknak is van-e mögöttes tartalma. Elmagyaráztam neki, hogy a tőle kapott víziló adta meg a kezdőlökést az életmódváltásomhoz, és a tigris pedig a célt és az erőt jelképezi, amit neki köszönhetek. Azóta már a férjem is csatlakozik egy-két edzésemhez, immáron két plüssfigura árgus tekintete mellett.