Életmódváltásommal hozható kapcsolatba a szervizbe látogatásom oka is

Egy évvel ezelőtt nagyon ráhajtottam az egészséges életmódra, ugyanis volt egy nagy betegségem, ami annyira megijesztett, hogy azonnal elkezdtem változtatni az életemen. Egész életemben jellemző volt, hogy gyorsétteremben vittem be a napi tápanyagot, szinte sosem sportoltam és kb. semmi nem érdekelt a körülöttem zajló világból. Azt hiszem az élet meg akarta mutatni a számomra, hogy ez az életvitel nem maradhat fent sokáig, mivel egy ebből fakadó betegség miatt kórházba kerültem, és ekkor azt hittem mindennek vége. Ráadásul az lebegett előttem, hogy az életem során semmit nem tettem le az asztalra. Nem más miatt, magam szempontjából, semmire nem tudtam büszke lenni, ami akkor voltam. Sikeresen kikerültem a kórházból, de utána hosszú lábadozás vette kezdetét. Én eközben igyekeztem minél több könyvet kiolvasni, melyeknek témája a motiváció és az életmód volt. Elkezdtem a közösségi-média platformokon olyan felhasználókat követni, akik jártasak az egészséges élelmiszerek kapcsán, vagy sportolnak, vagy csak pozitív, segítő gondolataik vannak. Ezek segítettek a legtöbbet abban, hogy fel tudjak állni és új életet kezdhessek. Amint felépültem, elkezdtem piacra járni és szezonális gyümölcsöket, illetve zöldségeket vettem, amiből aztán főztem, sütöttem. A sportolást is elkezdtem beépíteni a heteimbe, először csak egyszer, majd emeltem a gyakoriságot és ma már hetente négyszer is sor kerül az edzésre. A lakásomat is elkezdtem átnézni és mindent igyekeztem rendszerezni. Az egész életemet próbáltam átrendezni tulajdonképpen. Ezelőtt sosem figyeltem arra, hogy tudatosan étkezzek, vagy hogy hogyan néz ki a lakásom. Sosem gondoltam, hogy a sport ennyire felemelő is tud lenni, mivel az iskola nem szerettette meg velem azt. Az étel tud úgy is finom lenni, hogy többségében zöldséget tartalmaz. Ezek által minden tárgyamra, értékemre jobban figyeltem, ezért is vettem észre idejében, hogy az autómat el kell vinnem egy szervizbe.

Éppen az egyik nagyobb piacra vezettem be a belvárosba, amikor észrevettem, hogy az autó instabil a kanyarban. Nem tetszett ez nekem, mivel sosem fordult még elő ilyen és nem is akartam, hogy nagyobb baj történjen. Igyekeztem a bevásárlással, aztán amint hazaértem már keresgéltem is a különböző autószervizek között. Az internet segítségével találtam rá a Méta autószervizre a kuplung csere Budapesten szavakkal, akik a 19. kerületben találhatóak, egészen közel hozzám. Az oldaluk alapján próbáltam egyértelműen eldönteni, hogy mi lehet a probléma, de elsőre az ugrott be, hogy a kuplunggal lehet valami. Nem vagyok egy nagy szakember a témában, ezért is olvastam inkább utána a jelenségnek és nagyon örültem, hogy a Méta autószerviz oldalán található egy blog is, ahol pont az ilyen jellegű meghibásodásokról írnak. Az első kuplungról szóló bejegyzésben kitérnek arra, hogy miért fontos, hogy a meghibásodott kuplunggal már nem szabad mászkálni az utakon, mivel az autó megállhat és balesetet is lehet okozni vele, amiben nem csak mi, hanem más is megsérülhet. Ha a kuplung cserére szorul különböző jeleket tapasztalhatunk, mint hogy nehéz vagy túl könnyű benyomni, recsegő hangot tapasztalunk, nehezen indul ez az autó, nehezen lehet sebességet váltani, az autó instabil és kellemetlen szagot érzünk induláskor. Mivel gyakran használjuk, ezért elkerülhetetlen, hogy meghibásodik, mivel kuplung nélkül nem működne a motor sem. Ebből a szempontból többet mond a másik neve, a főtengelykapcsoló. Mivel az autóm instabil volt és ebből kifolyólag stimmelt is a leírásra, ezért továbbra is úgy gondoltam, hogy a kuplunggal lesz valami gond.

Valamilyen szinten reméltem, hogy nem ez lesz a probléma, de az biztos, hogy muszáj vagyok elvinni egy szervizbe. Mivel a Méta autószerviz közel van, így felhívtam őket, hogy szeretném bevinni hozzájuk az autómat. Megkérdezték, hogy milyen jeleket észlelek az autómon. Egyelőre nem mondtak rá semmit, mindenképpen látni akarták az autómat személyesen. Ez érthető, hiszen nem fogja tudni csak a szavaimból eldönteni, hogy mit kell javítani vagy cserélni rajta. Eléggé sok autó vár most megszerelésre, ezért várnom kellett két napot arra, hogy be tudjam vinni megnézetni. Addig nem mertem használni, ezért mindig valamilyen tömegközlekedési járművet választottam munkába menet. Mihelyst sikerült eljutnom a szervizbe és megvizsgálták az autómat, kiderült, hogy nem kuplung cserére lesz szükségem, hanem a lengéscsillapító javítására. Az egyik szervizes mondta, hogy könnyen be lehet csapódni, mert a rossz kuplung és a meghibásodott lengéscsillapító is instabillá tudja tenni az autót. Otthagytam az autómat, amit elvileg másnap már át is vehetek. Eközben elolvastam néhány fontos dolgot a lengéscsillapítókkal kapcsolatban. Legtöbbször a lengéscsillapítót is cserélni kell, de ritkán – ahogy az esetemben is – elég csak javítani. Ilyen esetben a szilentek használódnak el, ami miatt nem kell az egészet cserélni. Örültem, hogy elég a javítás is, mivel gyorsabban készen lesznek a szervizesek, én is hamarabb vezethetek, illetve kevesebb pénzt is hagyok ott. Ugyanakkor belegondoltam abba, hogy az autómban régen volt cserélve az olaj és a klíma sem volt már egy ideje kitisztítva. Meg alapból jó lenne egy általános állapotfelmérés, hogy akkor már egyszerre legyen megcsinálva az autón minden. Fel is hívtam őket, hogy tudjak velük egyeztetni. Nem volt gond, hogy plusz igényeim merültek fel, viszont így később fogom tudni elhozni az autómat tőlük. Úgy gondoltam, hogy inkább most több nap egymás után autó nélkül, mint többször egy nap nélküle. Nekem kedvező volt, hogy egyszerre szinte mindent felmérnek az autómon is ki is cserélnek vagy javítanak, ha arról van szó.

Az a néhány nap gyorsan elment, amíg arra vártam, hogy elkészüljön az autóm. Amikor átvettem az autót, kicsit várnom kellett rá az ügyfeleknek kialakított helyiségben. A nagy hőség miatt örültem, hogy klímás a hely, mivel már nagyon melegem volt. Kézhez kaptam a számlát, és bevallom őszintén, azt hittem, hogy drágább lesz a végösszeg, mint ami a papíron szerepelt. Megköszöntem a javításokat, aztán első utam egy autómosó volt, hogy szép tiszta is legyen az autó.

Én csak ajánlani tudom a Méta autószervizt mindenkinek, főleg azok számára, akik közel laknak a helyhez. Számos szolgáltatást igénybe lehet venni, ami nagyon jól jön minden autós számára. A hely is igényes, már amennyire egy szerviz az lehet. A szakemberek is normálisak, mindent szépen elmagyaráznak és a néhány nap alatt, amíg várakoztam az autómra, fel is hívtak, hogy mi hogyan zajlik mit sikerült eddig megoldaniuk stb. Ha szükségetek van kuplung cserére Budapesten a 19. kerületben, vagy csak fel akarjátok mérettetni az autó állapotát, esetleg olajcserére vagy klímatisztítása van igényetek, akkor bátran ajánlom őket. Az én autóm azóta is remekül működik, és egy ideig nem is kell vinnem így szervizbe, aminek külön örülök.