Az életmódváltást kezdheted a lakásbiztosításoddal is

A cégünk elég jól muzsikált az elmúlt évben, így idén a béremelés mellé minden dolgozó kapott magánegészségügyi ellátást is. Mivel alapvetően nem vagyok beteges típus, ezért számomra egy kicsit ez a „nesze, semmi, fogd meg jól” kategóriába esett. De mivel elmúltam negyven éves, és alapvetően ülőmunkát végzek, ezért a nagy fiam rábeszélt, hogy menjek el egy teljes kivizsgálásra. Rendelőintézet környékén sem jártam már évek óta, rám férne egy kontroll.

Bejelentkeztem a belgyógyászatra, ahol elküldtek vérvételre, EKG-ra és hasi ultrahangra is. Úgy gondoltam, hogy minden érték rendben lesz, hiszen még náthás sem voltam gyerekkorom óta.
Akkor ért a sokk, amikor visszamentem az eredményekért a belgyógyászhoz, aki jelezte, hogy bizony a koleszterinem nincs rendben, és a vérnyomásom, pulzusom is a normál tartomány felett mozog. Gyógyszert nem kell még szednem, de mielőbbi életmódváltásra van szükségem. Mostantól be kell iktatnom legalább naponta egy óra intenzív edzést, és az étkezési szokásaimon is változtatnom kell. A sport egyébként sem állt soha távol tőlem, így ezzel nem lesz gondom, de mostantól a mindennapi ételeim jellemzője a kevés zsír, kevés só, kevés szénhidrát, és minél több rost, friss zöldség és gyümölcs.

Megviselt a hír, mert nagyon szeretem a hasamat, és elég nehéz lemondanom egy jó kis szaftos, baconos sajtburgerről nagy adag sült krumplival. A feleségem persze nagyobb ügyet csinált belőle, mint kellett volna. Rögtön a fejemhez vagdosta, hogy felelősségteljesebben kell élnem, mert ő is és a gyerekek is számítanak rám, szeretnek engem, még jó sokáig nem hagyhatom itt őket. Úgyhogy önkényesen kidobált mindent, amit a dietetikus egészségtelennek ítélt, és bevásárolt olyan élelmiszerekből, amelyek megfeleltek az alacsony nátrium és zsírtartalmú diétámnak. Kicsit sajnáltam, hogy miattam az egész család csak „nyálkaját” eszik mostantól, de ők boldogan vállalták az áldozatot. Sőt, azt mondták, hogy nekik sem fog megártani az egészséges életmód.

Andi, a feleségem annyira belelkesült a közös életmódváltástól, amit a felelősségteljesebb és egészségesebb élet érdekében vállaltunk, hogy ezt igyekszik az életünk minden területére kiterjeszteni. Mindketten letettük az autónkat, és szinte mindenhová kerékpárral megyünk; beiratkoztunk egy szívbarát ételekről szóló főzőtanfolyamra; kaptam pecabotokat, hogy a nyugalmas pihenést ne a tévé előtt fetrengés jelentse.

Viszont volt egy pillanat, aminél úgy éreztem, hogy elvetette a sulykot.
Egyik este hazaérkezésem után ott várt a meleg vacsora az asztalon, és boldogan újságolta, hogy ő ma bizony új lakásbiztosítást kötött. Értetlen tekintetemre azt válaszolta, hogy ha most teljes életmódváltáson megyünk keresztül, akkor minden régi, rossz szokásunkat felül kell vizsgálunk. Nem csak az étkezésre és szabadidős tevékenységekre vonatkozóakat, hanem például az olyanokat is, hogy minden évben ellenőrzés nélkül hagyjuk megújulni az autó vagy a lakás biztosítását. Most kapott ugyanis értesítést a biztosítónktól, hogy az évfordulótól jelentősen megemelik a lakásbiztosítás árát.

Nem szeretem, amikor nélkülem hoz meg ilyen fontos, ráadásul nagy kiadással járó döntéseket, de próbáltam megőrizni a hidegvéremet. Kértem, hogy mutassa meg a honlapot, melynek segítségével elvégezte a lakásbiztosítások összehasonlítását.
Nagyon büszke voltam rá, mert ügyesen egy remek honlapot talált, ahol egy szempillantás alatt több biztosító ajánlata között válogathattam, ráadásul több kedvezményes opció is rendelkezésre állt. Andi is az egyik ilyen akciós lehetőséget választotta. Még a lakásbiztosítások összehasonlítása előtt meg kell adni, hogy milyen módon szeretnénk majd fizetni. Az én kis feleségem az egyéni átutalást választotta, majd a pilláit rebegtetve odacsúsztatta nekem a számlaszámot, melyre elutalhatom az összeget.

lakásbiztosítás összehasonlítás

A lakásbiztosítás összehasonlítás nem gyerekjáték, de ez a honlap valóban végtelenül felhasználóbarát, így akár még valamelyik kamasz gyerekünkre is rábíztam volna. Ha életmódváltásra készülünk, akkor ne csak az étkezési vagy sportolási szokásainkat vegyük górcső alá, hanem az olyan dolgokat is, amik nem jutnak eszünkbe nap, mint nap. Ne legyünk nemtörődömök akkor sem, ha lakásbiztosításról van szó, mert a vérnyomásunkat megemelő stresszt nem csak egy kemény főnök, vagy egy kiállhatatlan kolléga okozhatja!