A fiam orvosi táskát kapott ajándékba a szüleimtől

A kisebbik fiam most diplomázott le az orvosi egyetemen! Nagyon büszke vagyok rá, nemcsak én, hanem az egész család. A nagy nap alkalmából családi bulit is tartottunk.

Áron már nagyon fiatalon, ha jól emlékszem, még alsós korában eldöntötte, hogy orvos szeretne lenni. Ezek után az iskolában mindig úgy tanult, hogy ezt az álmát elérhesse. Elsőre felvették őt az orvosi egyetemre, ahol nagyon szép eredménnyel diplomázott le. Azt még nem döntötte el, hogy szeretné-e tovább képezni magát valamelyik szakterületen, vagy maradna inkább az általános orvoslásnál, de hát fiatal, van még ideje eldönteni.

A szüleim is nagyon büszkék voltak arra, hogy az unokájukból orvos lett. Apukám egyből meg is osztotta velem, hogy ez alkalomból egy különleges ajándékkal szeretné meglepni Áront, és hozzátette, hogy enélkül senkiből sem válhat igazi orvos. Sokáig gondolkodtam rajta, hogy vajon mi lehet ez, de amikor megláttam az ajándékot, rájöttem, hogy úgysem tudtam volna megtippelni: egy bőr orvosi táskát vettek Áronnak! Őszintén szólva nem is tudtam róla, hogy ilyen orvosi táskákat még árulnak. Emlékszem, hogy mikor kicsi volt és a szüleim elvittek a doktor nénimhez, akkor neki is egy hasonló darab volt az asztalán. Viszont az utóbbi időben nem láttam már ilyesmit.

Először kicsit megijedtem, mert első ránézésre azt gondoltam, hogy az én edzőcipő-rajongó, tíz évnél idősebb dolgokat utáló fiamnak a szőr is fel fog állni a hátán ettől a táskától, de éppen az ellenkezője történt. A nagyszülei nagyába ugrott, és boldogan köszönte meg nekik ezt a csodálatos ajándékot. Először azt hittem, hogy csak színleli, hogy tetszik neki a táska, de mikor a szüleim elmentek, és négyszemközt is kifaggattam őt, kiderült, hogy tényleg vágyott egy ilyen klasszikus kinézetű orvosi táskára. Azt mondta, hogy mivel nagyon fiatal, fél, hogy nem fogják elég komolyan venni a pályán, viszont egy ilyen orvosi táska magabiztosabbá tenné. Illetve még azt is hozzátette, hogy ha idős néniket és bácsikat fog kezelni, akkor ők biztos értékelni fogják azt, hogy egy ilyen fiatal orvos is őrzi a hagyományokat és orvosi táskában tárolja a dolgait. Kíváncsi vagyok, hogy vajon a szüleimnek beszélt-e Áron az orvosi táskákról és aztért vették ezt neki ajándékba, vagy pedig teljesen maguktól éreztek erre rá.

Jut eszembe… Sosem tudtam, hogy a dokik pontosan miket is tárolnak ezekben a táskákban. Recepteket? Gyógyászati segédeszközöket? Vagy éppen a személyes dolgaikat, mint én a retikülömben? Egyelőre erre a kérdésre még mindig nem tudom a választ, de amint Áron elkezd majd dolgozni és használni fogja az orvosi táskáját, akkor majd megkérem őt, hogy hadd nézzek bele, mégis mit tárol benne.

Ennek apropóján, hogy Áronnak lett egy ilyen szép orvosi táskája, rákerestem a neten, hogy nagy választék van-e belőlük és arra is, hogy mennyire népszerűek. Találtam egy honlapot például, ahol nagyon sokféle táskát árulnak, nőit, férfit, bőröndöket, meg más kiegészítőket is. Nos, ennek a honlapnak külön szekciója van orvosi táskákból. Ebből arra következtettem, hogy valószínűleg igen kelendő cikk lehet ez a mai napig, hiszen ha csak néhány ember vásárolna ilyen táskákat, akkor nem lenne ekkora a kínálat belőle. Persze elég hasonlóan néznek ki, mindegyik fekete, barna, vagy sötétkék, inkább a méretükben és belső elrendezésükben különböznek egymástól. Nem is értem rózsaszínt például miért nem árulnak… Lehet, hogy van olyan orvos hölgy, akinek mondjuk az a kedvenc színe és szívesen venne magának egy pink orvosi táskát a fekete helyett.

Áron táskája egyébként közepes méretű és barna színű, kifejezetten elegáns. Talán egy kicsit még túl elegáns is az én kelekótya fiamhoz, de biztos vagyok benne, hogy az évek során, amikor egyre érettebb lesz, egyre inkább a személyisége részévé fog válni ez az orvosi táska. Remélem meg fogja szeretni nem csak a táskát, hanem ezt a hivatást is, hogy embereket gyógyítson. Szép szakma ez, sőt, inkább hivatás, orvosnak lenni, és nagyon büszke vagyok az én kis Áronkámra, hogy sikerült ideáig eljutnia!