Az ünnepi alkalmaknak érdemes megadni a módját

Vannak emberek, akik hajlamosak elhanyagolni a különböző ünnepi alkalmakat. Szándékosan nem azt mondom, hogy ünnepeket, mert azt, hogy valaki keresztény és ünnepli a karácsonyt vagy valamilyen más vallásban hisz és mást ünnepel, azt mindenki maga döntse el. De ha egyszer hisz valamiben, akkor annak a hitnek a szokásaihoz tartsa magát. Ráadásul ott vannak az olyan ünnepi alkalmak, mint a születésnap vagy épp az esküvő, ami vallástól függetlenül, általában fontos alkalom szokott lenni. Érdemes figyelnünk ezekre az életünkben.

Az esküvő a mai világban úgymond ünnepsorozattá nőtte ki magát. Kezdődik egy lány- és legénybúcsúval, folytatódik egy hivatalos szertartással, aztán egy templomival, majd következik a mulatság, esetleges visszahívás, aztán pedig a nászút. Nemrég volt szerencsém végig asszisztálni szinte az egész folyamatot, hiszen a szívemnek oly kedves nővérem házasodott. Szerencsére a nászéjszaka feladataiba nem avattak be. A lánybúcsú megszervezése volt az a feladat, ami teljesen rám hárult. Sokáig gondolkodtam, hogy hogyan tudnám a legtökéletesebbé tenni a napot. Végül is nappali programokat is kitaláltam, valamint éjszakaiakat is (amik nagyjából bulizásból álltak, itt nem vittem túlzásba a kreativitást). Azonban kerestem valamit, ami a nappali és éjszakai programokat is összefogja, valamint minket is, mint egy csapat. És ez lett a lánybúcsú póló.

Beírtam a keresőbe, hogy lánybúcsú pólót és természetesen nagyon nagy választékot találtam, rengeteg bolt kínál ilyen pólót, hiszen ez egy remek ötlet. Végül a LOLMarktra esett a választásom, mivel ott láttam az egyik legeredetibb pólót és mivel jelezték a webshop tetején, hogyha egyéni pólót szeretnél, akkor vedd fel velük a kapcsolatot. Úgyhogy én írtam nekik e-mailt, hogy nagyon tetszik a Magyar Népmesés lánybúcsú pólójuk, ahol a népmesékre jellemző (galambocska által kidalolt) mintában a Vége felirat szerepel. Jeleztem nekik, hogy szeretnék egy ilyet rendelni (csak ennyiért nyilván nem írtam volna), viszont szeretnék terveztetni valami hasonlót magunknak is, akik elkísérjük a menyasszonyt a lánybúcsúján. Készségesen segítségemre voltak és feltettek néhány kérdést, amin gondolkozzak el, például hogy mit írjon rajta, meg hogy pontosan ugyanez a motívum szereplejen-e rajta, vagy valamilyen más népmesei utalás. Aztán jelezték, hogyha ellátogatok valamelyik üzletükbe, akkor ott szívesen megtervezik ameddig ott vagyok. Szóval elmentem, volt már néhány ötletem a pólóra, de szerencsére a tervező is nagyon jófej és kreatív volt, úgyhogy ketten tökéletesítettük az ötletemet, ő meg kivitelezte. Közben természetesen összegyűjtöttem, hogy kinek mekkora a mérete a résztvevők közül és már egy kész listával mentem oda.

Összesen 14 pólót rendeltem, amibe benne volt a menyasszony pólója is. Úgy ítéltem meg, hogy bőven elegendő egy póló mindenkinek, egy napért nem érdemes duplát rendelni. Ott helyben kézbe is kaptam a pólókat. Nagyon elvoltam ragadtatva az eredménytől és szerencsére a csajok is imádták.

Azt hiszem a leánybúcsú egy olyan alkalom, amiről nem érdemes megfeledkezni! Egy örömteli és kiegyensúlyozott életnek a szórakozás is része kell hogy legyen.