Életmódi recept – vegyél új konyhabútort!

Sok mindennel tudsz változtatni az életmódodon. Ilyen például, ha elkezdesz egészségesen táplálkozni. Tudom, nem könnyű, de ez mindenképp pozitív irányba viszi a mindennapjaidat és jobb bőrbe kerülhetsz. Persze mindenkinek kell egy kis motiváció. Ha nem elég az, hogy jobb lesz a közérzeted, egészségesebben eszel és meghosszabbíthatod az életed, akkor motiváld magad egy beruházással.

Vegyél egy új konyhabútort!

Konyhabútor
Konyhabútor

Ha az a típus vagy, akinek vennie kell valamit, hogy elkezdje azt, amit kigondolt, akkor tedd ezt! Gondolj csak bele. Megveszel egy új konyhabútort, ami ugyebár nem kevés pénz. Valószínűleg motiválni fog abban, hogy többet legyél a konyhában és hasznát vedd. Ha ránézel az új konyhabútorra és eszedbe jut, hogy mennyit is költöttél rá, biztosan könnyebben szánod majd rá magad, hogy odamenj és megcsináld a jó kis paleo levesedet. Olyat válassz, aminek jó a kisugárzása és szívesen vagy a közelében. Legyen vidám színű, amitől jobb kedvre derülsz egy borús, esős napon. Mivel a konyhabútor sok helyet foglal el, ezért nagyon meghatározó része a lakásodnak vagy házadnak, illetve azon belül a konyhádnak. Ha éppen nem is sütsz vagy főzöl valamit, akkor is jobb lesz a napod, mert ránézel és feltölt energiával. A konyhabútorra ne úgy gondolj, hogy az egy eszköz és kész. Az is egyfajta kiegészítője az otthonodnak, ezért sem mindegy, hogy hogy néz ki.

Én például nem szeretem a sötét, komor konyhabútorokat, nem szívesen megyek oda az ilyenekhez. Ellenben egy világosabb színű, vidámabb darab engem is vidámabbá tesz és felvillanyoz. Ne csak a funkciója legyen meg neki, hanem képesnek kell lennie energia átadására a számodra.

Ez olyan, mintha vennél magadnak egy bukósisakot, mert tegyük fel, a motorozás a hobbid. Egyértelmű, hogy azon felül persze, hogy tartja a fejed és megvéd mindentől, amitől csak tud, szeretnéd azt is, hogy illjen hozzád és a személyiségedhez. Olyan legyen külsőre, ami Téged jobb kedvre derít és mosolyt csal az arcodra. Persze kikérheted ilyenkor a barátaid véleményét is, de neked kell tetszenie. Ha téged például egy fekete bukósisak tesz boldoggá és abban érzed jól magad, abban érzed azt, hogy a leginkább hozzád illő, akkor vegyél olyat és ne foglalkozz mások véleményével.

Életmódváltozást fog előidézni, csak úgy, mint az újonnan beszerzett és általad kiválasztott konyhabútor is!

Persze ezeken kívül is sok mindennel lehet javítani az életminőségen és életmódon. De igyekeztem egy extrémebb témát hozni, hátha ihletet kapsz, ha nem is ehhez, hogy új konyhabútort vásárolj, de akkor esetleg máshoz. Talán a motorozáshoz, sose lehet tudni!