Energiatudatosan felújított otthonunk megfelelő lakásbiztosításra talált

Párommal igyekszünk környezettudatos életmódot folytatni. Földünk egészsége fontos számunkra, és az egyre gyorsuló globális felmelegedést mi sem tudjuk ölbetett kézzel nézni. Habár háztartásunkban sok apró részletre odafigyelünk, hogy energiatakarékosan és újrahasznosítva járjunk el, úgy gondoltuk, valami nagyobba is bele kell vágni, hogy igazán példát tudjunk mutatni, és hűek legyünk elveinkhez. Ezért úgy gondoltuk, hogy egy teljeskörű energiatudatos lakásfelújításba. Ez nem kis összegbe került, de úgy éreztük, mindenképpen szükségünk van rá.

Miután átestünk ezen, ugyan egy évbe is beletelt mikor teljesen befejeztük a felújítást, úgy gondoltuk, hogy mivel nem kis összeget öltünk bele, és megtakarításaink eléggé megcsappantak, jó lenne egy biztos pont, ha esetleg valami történne az ingatlannal, ne érjen bennünket akkora trauma. Hosszas beszélgetés után úgy határoztunk, hogy keresünk egy számunkra megfelelő lakásbiztosítást, ami fedezné az esetleges károkat, viszont nem fizetünk óriási összegeket.

A böngészőbe beírva, rövid keresés után találtunk egy oldalt, ami szimpatikusnak tűnt. A cég több biztosítóval is jó kapcsolatot ápol, így több lehetőséggel, opcióval találkozik, mintha egy biztosítón belül keresnénk. Nagyon tetszett ez a koncepció, a speciális kéréseinkhez nagyobb eséllyel találunk megfelelő csomafot, ezért úgy döntöttünk e cég segítségét kérjük majd. Először is megvizsgáltuk a honlapjukat, hogy ne teljesen felkészületlenül vágjunk bele. Meglepő módon egészen érthetően írták le az egész biztosítással kapcsolatos információkat, még az olyanok is, mint mi, akiknek köze nincs a biztosítási procedúrához, kezdtük megérteni az egész menetét. Fent voltak egy kalkulátor segítségével a lakásbiztosítás ajánlatok online is, ezt meg tudtuk nézni, így egy kis képet tudtunk kapni, hogy mire lehet számítani e téren. Úgy éreztük ideje felhívnunk a céget, és az ott dolgozók kedvesen és ami a legfontosabb, számunkra is érthetően, minden kérdésünkre választ adtak, majd javasolták, hogy fáradjunk be az egyik irodájukba, egyeztetés céljából. Persze egyeztünk vele, könnyebb megtárgyalni az ilyen dolgokat személyesen, és egyébként már akkor sikerült megnyerniük maguknak, így számítottunk arra is, hogy a szerződést is nagy valószínűséggel már a találkozó alkalmával megkötjük.

A munkaidőnknek megfelelően választottunk időpontot, és amikor befáradtunk kisebb várakozás után, tudtunk beszélni az ott dolgozó személlyel. Bemutatkoztunk neki, majd elmondtuk, hogy a lakás most esett át egy teljes körű energiatakarékosabb felújításon és hogy mindezt a pénzt, időt és energiát ilyen formában, azaz lakásbiztosítás formájában szeretnénk biztosítani. Miután ezt elmondtuk, elmondta, hogy ő mit ajánl erre, mi az, amire érdemes figyelni, majd utánanéztünk a biztosítók ajánlatainak. Több lehetőség is megfelelt volna számunkra. Nagyon jól tettük, hogy bejöttünk személyesen, mert így a cég alkalmazottja, aki jobban ismerte a részleteket, mint mi, meg tudta indokolni, hogy mi miért jobb, vagy kevésbé jó döntés. Mi ezt figyelembe is vettük és végül is egyöntetűen egy bizonyos csomagra voksoltunk. Meg voltunk elégedve a szolgáltatásukkal, amit nyújtottak. Az ott dolgozó alkalmazott pedig végtelenül kedves és türelmes volt velünk, ”analfabétákkal”, és látszott rajta az őszinte segítségnyújtás akarata. Mi ezt nagyon értékeltük és biztos kezekben éreztük magunkat. A biztosítás feltételeit átolvastuk, leellenőriztük, majd megkötöttük a szerződést.

Eddig még nem történt baleset, sem egyéb, és ez remélem így is marad. Azonban már hívtam őket telefonon tájékozódás céljából, és kérdéseimet továbbra is kedvesen fogadták, és érthető választ kaptam rá, így eddig teljesen meg vagyok elégedve a céggel. Mint mondtam, remélem nem kell megtapasztalnom, hogy miként járnak el baleseti ügyben, azonban úgy gondolom, profin kezelik azt a helyzetet is. Ezért most már boldogan és megnyugvással tudom élvezni, a frissen felújított ház örömeit és szépségét.