Az egészséges életmódhoz a masszázs is hozzátartozik

Mit tehetsz annak érdekében, hogy egészségesen élj?

Azt már biztosan te is tudod, hogy a minőségi táplálkozás fontos helyen áll az egészséges életmód elérésénél. Ezen kívül az is nagyon fontos, hogy eleget aludj, hiszen kevés alvással nem lehet energikusan eltölteni a napot. A harmadik pedig a rendszeres testmozgás, amit hetente három-négy alkalommal mindenképp érdemes beiktatni a napirendbe.

Ezeket már biztos te is olvastad több helyen, így ezekbe nem is mennék bele sokkal részletesebben, hiszen számos remek forrás található ahhoz, hogy megtanulhasd azt, hogyan tudsz egészségesen táplálkozni, és számos edzési formát is lehetőséged van kipróbálni. Én azt mondom, hogy találd meg azt a mozgást, amit szívesen végzel, így nem lesz nehéz elkezdeni az edzést, hiszen ha örömmel fogsz bele, akkor még várni is fogod az edzés időpontját. Az alvásnál pedig nem szabad egy konkrét óraszámot szem előtt tartani, hanem azt kell figyelembe venni, hogy a te testednek mennyi alvásra van szüksége ahhoz, hogy valóban jól működjön. Ha mindent rendbe tettél magad körül, akkor belevághatsz abba, hogy teszteld, hogy pontosan hány óra alvásra van szükséged.

Amiről pedig kevesebb helyen esik szó, az a masszázsnak a fontossága az egészséges életmódnál. Pedig egy masszázs már önmagában is képes arra, hogy a szövetek közötti lerakódott salakanyagokat fellazítsa, és ennek köszönhetően egy újabb lépést tehetünk az egészséges életmód felé.

Ha budapesti vagy, akkor máris ajánlok neked egy masszázs szalont, vagyis igazából kettőt, hiszen két masszázs szalonja van a karma thai masszázsnak, akiket a karmathaimasszazs.hu oldalon érsz el. Az egyik szalont a Síp utcában találod, a VII. kerületben, a másik szalont pedig a Király utcában, ami a hatodik kerületben található.

Akár ülőmunkát végzel, akár fizikai munkát, minden esetben nagy szüksége lehet a testednek egy jó masszázsra, így a masszázst is érdemes neked is időközönként beiktatni a napirendbe. Nekem volt időszakom, amikor több fizikai munkát végeztem, mostanában pedig inkább ülő munkát végzek, de mindkét időszakomban a karmathaimasszazs.hu oldalon foglalt időpontjaim voltak azok, amiket jobban vártam bárminél is, hiszen ez volt az másfél óra a napomból, aminek köszönhetően kikapcsolhattam és feltöltődhettem.

Az időpontot online is lefoglalhatod, de telefonon keresztül is eléred őket, illetve hogyha éppen arra jársz, és van szabadidőpontjuk, akkor is be lehet hozzájuk menni egy masszázsra. Utóbbit már én is elkövettem és pont ugyanolyan fogadtatásban volt részem, mint amikor időpontra mentem be hozzájuk. Tehát nem tesznek különbséget egyik vendég között sem, akár időpontra érkeztem, akár időpontot lefoglalva, mindig figyelmes és kedves fogadtatásban volt részem náluk.

Az elején én bizonytalan voltam, de már az első pillanattól kezdve segítségemre voltak, így ha te sem tudod eldönteni azt, hogy milyen típusú masszázsra lenne szükséged, akkor a szalonban készségesen fognak neked segíteni kiválasztani a legjobb masszázs típust. Néhány információt én is megosztok most veled, amit már megtudtam tőlük, de ha ennél is többre van szükséged, hogy tudj választani, akkor mindenképp érdemes lesz velük is beszélned, hiszen a legjobb döntés meghozatalában ők azok, akik valódi és szakmai segítséget tudnak neked nyújtani.

A tradicionális thai masszázs már több mint ezer éves múltra tekint vissza. Ezt a masszázsfajtát akkor is érdemes választani, hogyha felfrissülésre van szükséged, és akkor is, hogyha azt szeretnéd, hogy egy kicsit át legyél mozgatva tetőtől talpig. Bármilyen jellegű izom, vagy ízületi fájdalomra, illetve migrénre jótékony hatással lehet a thai masszázs, ami segít javítani a test keringési rendszerének a működését, ezáltal rendkívül jótékony hatással van az egész testedre. Az biztos, hogyha hosszú távon eljárunk masszázsra, akkor az életminőségbeli javulást mi magunk is megfigyelhetjük a testünkön. Ráadásul a rendszeres masszázs az immunrendszert is erősíti, vagyis nagy segítség lehet anyagcserezavar és szív- és érrendszeri betegségek esetén is.

Amit pedig már az első alkalommal lehet érezni, az pedig, hogy mennyivel energikusabban érezzük magunkat, mikor kijövünk a szalonból. Én se akartam elhinni, míg ki nem próbáltam a Király utcai szalonjukba az első masszázst. Itt döbbentem én is rá arra, hogy már az első masszázs is csodákra képes. Azóta pedig azt is tudom igazolni, hogy a rendszeres masszázs mennyire jótékony. Ezekről sokkal részletesebben is olvashattok a karmathaimasszazs.hu weboldalon.

Annyit azért még elárulok most neked, amit szerintem nem biztos, hogy tudsz, hogy a tradicionális thai masszázsnál nem használnak semmilyen olajat, és itt nem kell ruha nélkül lenni, ugyanis ők adnak egy speciális masszázsruhát, amit a masszázs során viselni kell. Ez azért is lehet érdekes, mert amikor feljön beszélgetéskor a masszázs, akkor általában mindenki arra gondol, hogy le kell vetkőzni, de a tradicionális thai masszázst kifejezetten ruhában szokták végezni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ebben a szalonban ne lenne olajos masszázs, természetesen itt is vannak olajos masszázsok, amik ruha nélkül történnek, de a száraz masszázsok esetén nem kell levetkőzni és masszázsruhát is biztosítanak.

A tradicionális thai masszázson túl specifikus masszázsokat is lehet találni a kínálatban. Attól függően érdemes választani, hogy van-e esetleg konkrét problémánk. Például hogyha a lábunknál érzünk valami problémát, akkor érdemes elmenni talpmasszázsra. Ha a hátunknál tapasztalunk problémát, akkor pedig hátmasszázsra. De lehet külön menni fejmasszázsra, nyakmasszázsra, vállmasszázsra is, és ahogy említettem az előbb, vannak különböző olajos masszázsok is.

Van meleg olajos testmasszázs, olajos hátmasszázs, kókuszolajos teszt, masszázs és ezen kívül van egy olyan masszázs, aminek Herbál masszázs a neve. Ennél a masszázsnál kizárólag természetes anyagokat használnak a kellő hatás elérésének érdekében. Itt olyan gyógynövényeket és fűszereket válogattak össze, ami Thaiföldön őshonos, természetes. Ennek a masszázsnak az az érdekessége, hogy a gyógynövényes keveréket egy úgynevezett textilgombócba töltik, amit forró gőzben melegítenek fel, és ezeket a megduzzadt labdákat nyomó és gyúró mozdulatokkal masszírozzák bele a bőrbe. Ezt azért is érdemes választani, mert a meleg levegő miatt a bőr pórusai ki fognak tágulni, és ezekből a textilgombócokból pedig a gyógynövényes készítmény kipárolog, a nyomó és gyúró mozdulatoknak köszönhetően bejut a szervezetbe, és ennek köszönhetően pedig ki tudja fejteni a jótékony hatását a szervezetünkre. Ennek a masszázstípusnak az egyik legfontosabb célja az, hogy az izomfájdalmaktól és izomgörcsöktől megszabadítson. Valamint nagyon jó megoldás lehet álmatlanság és a depresszió tüneteinek enyhítésére is. Van azonban néhány kivétel, amikor nem szabad ezt a masszázst választani. Ilyen például, hogyha valakinek csontritkulása van, cukorbetegsége van, vagy valamilyen autoimmun betegséggel, esetleg szívproblémával küzd valaki.

Ha pedig valaki a párjával, a barátnőjével, vagy az édesanyjával szeretne egy közös masszázsra menni, akkor az egyik szalonban található egy dupla szoba is, ahol egyszerre ketten is mehetnek masszázsra. Ez egy nagyon szuper kikapcsolódás lehet amellett, hogy az egészséges életmódunkhoz is hozzátesz. Párommal az egyik csomagra karácsonykor befizettünk, olyan élménnyel gazdagodtunk, amit nem fogunk soha elfelejteni. De mondták bent a szalonban, hogy nem csak szerelmes párok járnak páros masszázsra, nagyon sokan érkeznek barátnővel vagy testvérrel, és népszerű nagyon a szülők és gyerekeik között is. Általában anya és lánya párosról hallani, de ma már nem meglepő, ha valaki a fiával érkezik egy páros masszázsra. Páros masszázs esetén lehet választani olajos vagy szerves testmasszázst is.

Ha neked is fontos az egészséges életmód, akkor mindenképp javaslom, hogy időzíts be rendszeresen masszázsokat, és ha pedig úgy gondolod, hogy más is szívesen vinnél magaddal, akkor próbáld ki a páros masszázst. Ha a legjobb budapesti masszázs szalont keresed, akkor mindenképp nézd meg az oldalukat, ahol az általam leírt információkon kívül még nagyon sok mindent megtudhatsz a különböző masszázsokról, valamint az első időpontodat is lefoglalhatod a szalonba. Az biztos, hogyha kipróbálod, akkor már egy lépést tettél az egészséges életmód biztosítása érdekében. Valamint az is teljesen biztos, hogy egy igényes, szép és kellemes szalonban fogod találni magadat, ahol mindent megtesznek annak érdekében, hogy jól érezd magad, relaxálni tudj és a masszázs végén energikusan és stresszmentesen vághass bele az újabb kihívásokba.