Végre a fiam is kialhatja magát a meleg szobájában

Korábban már írtam róla, hogy mennyire meghatározza az ember életét az életmódja. Nem mindegy mit eszik, mennyit mozog és hogy mikor kel fel. Azonban az is meghatározó, hogy milyen hőmérsékletben tölti napjait.

Fiam szobájában már a költözésünk óta folyamatosan jóval hidegebb van, mint a ház többi részében. Sajnos ezen a részen nincs kívülről leszigetelve a ház. Így most azután kutakodom az interneten, hogy hogy lehetne ezt a problémát megoldani.

elektromos fűtőpanelek

Kisebb keresgélés után rá is akadtam egy megoldásra, amit az elektromos fűtőpanelek jelenthetnek. Nagy előnye, hogy helyileg is alkalmazható, így nem kell az egész ház fűtési rendszerét átalakítani, ami rengeteg kosszal és nagy felfordulással jár (az anyagi vonzatáról meg ne is beszéljünk). Használhatjuk csupán kiegészítésként, a meglévő rendszer kisegítésére. Nem kell hozzá szakember sem, így nem késlelteti a beruházásunkat az, hogy adott esetben akár több hónapot kell várnunk valakire, aki telepíti nekünk. Egyszerűen megrendeljük az internetről vagy személyesen megvásároljuk a bemutatóteremben, hazavisszük és felcsavarozzuk a falra. ezután már csak be kell dugnunk a konnektorba és már melegedhetünk is az újdonsült elektromos fűtőpanelünk mellett.

Amellett, hogy egyszerű telepíteni, a hőmérsékletet is jóval precízebben tudjuk vele szabályozni, mint például egy gázkonvektorral. Ezen nem számok vannak mondjuk 1-től 8-ig, amit ki kell tapasztalni évszakonként, hogy melyik lesz a megfelelő, hanem konkrétan be tudjuk állítani a termosztáton, hogy hány fokot szeretnénk. Sőt, olyan típus is van, aminek programozható ez a szabályozó eleme.

Ezeken kívül egyébként olcsóbb is, mint például a gázfűtés, így alacsonyabb rezsire válthatunk általa. De nem csak ez lehet szempont, hanem például az is, hogy a gáz ellátásban azért előfordulhatnak kérdőjelek politikai vagy technikai okokból, míg áramot mi is tudunk csinálni például egy tetőre szerelt napkollektor segítségével. Ezáltal akár zölddé is tehetjük a fűtési rendszerünket.

Mivel a fiam csak csendben tud aludni, az sem elhanyagolható, hogy ez a fajta készülék semmilyen hangot nem ad ki, nem kell a hőtágulás során keletkező pattogó hangokat hallgatni, miközben próbál nagy nehezen elaludni.

Ő még kisgyerek, ezért szülőként külön örülök neki, hogy egy biztonságos eszközt telepítek a szobájába, amibe akárhogy is nyúlkál, nem tudja megrázni az áram és mivel nem forró, megégetni sem tudja magát vele. Szintén az alacsony hőmérséklettel való fűtésnek köszönhető, hogy a rászálló por nem tud megégni, így nem lesz tőle büdös a szobában.

Végül, de nem utolsó sorban a várható élettartama igen hosszú, akár több évtized, így bizonyára túl éli az öt éves garanciát, amit a kereskedő biztosít és nekünk sem kell más megoldás után néznünk, amíg fel nem cseperedik és el nem hagyja a szülői házat a gyerek.

Szerencsére az árfekvése is olyan, hogy meg tudom fizetni a megtakarításomból, ugyanis a weboldalon láttam, hogy kb. 21ezer Ft-tól már találok elektromos fűtőpanelt. Az egyes termékek persze eltérnek méretben és teljesítményben. Van olyan is, amit nyugodtan lehet fürdőszobába is telepíteni, illetve olyan is, ami klímaként is használható. Nekünk most ezek éppen nem szükségesek, így a rendelkezésünkre álló helyet kell jól lemérni, illetve felmérni, hogy mekkora teljesítményre lenne pluszban szükség a jelenlegi fűtésrendszer mellett. Mivel én ehhez nem igazán értek, ezért be fogok menni a cég mosonmagyaróvári bemutatótermébe. Itt szakmai iránymutatást is kérhetek, illetve megnézhetem élőben is a termékeket.

Nemsokára a fiam a saját szobájában is olyan jól alhat, mint a miénkben és végre nem fog átjárkálni hozzánk éjszaka!