A környezettudatos életmódhoz hozzátartozik az újrahasznosított papír

Egyre inkább aggaszt a bolygónk sorsa, mind az erdőirtás, mind a Földet elárasztó műanyahulladék.

Életmódomban egyre inkább arra törekszem, hogy minél kevesebb szemetet termeljek, fölösleges dolgot vegyek, stb. Amit lehet, azt beszerzem használtan, amit lehet, azt üvegben, műanyag palack vagy fémdoboz helyett, spórolok a vízzel, villannyal…

De persze bizonyos dolgok elkerülhetetlenek sajnos a munkahelyemen.

Irodista vagyok egy kisebb, családias cégnél – egyébként imádom a munkám és a kollégáimat is. Bár szerencsére már nagyon sok mindent online és e-mailben intézünk, még mindig sokat nyomtatunk.

Múltkor éppen fotópapírt kerestem egy projekthez, amikor a kedvenc weboldalunkon egy szenzációs termékre bukkantam: újrahasznosított papírból készült, tintasugaras nyomtatóhoz való papírra. Csak A4-es méretben forgalmazzák, 500 lapos kiszerelésben, nagyon baráti áron, és már 2 csomag rendelésénél jár mennyiségi kedvezmény. El is határoztam, hogy a szerződésekhez, tájékoztatókhoz, jelenléti ívekhez és a többi alap dologhoz csak ilyen papírt fogok rendelni, hiszen a kétoldalas, bevonat nélküli újrahasznosított papír a célnak tökéletesen megfelel, és még a bolygót is védjük vele.

Ezek után már alig akartam elhinni, hogy a weboldal fotópapírból éppen az Ecopixel gyártmányát forgalmazza. Amennyire jól tudom, a cég újrahasznosított műanyagot használ termékeihez.

Kétféle fotópapír volt a honlapon: mindkettő a hagyományos, 10 centiméterszer 15 centiméteres méretű, fényes, 50 lapos kiszerelés, csak az egyik 150g/m2 súlyú, a másik pedig 180g/m2.

Ezekre a termékekre is érvényes, hogy már 2 csomag vásárlásakor olcsóbb a darabár, ráadásul a cégnél minden megrendelést ingyenesen szállítanak – házhoz, vagy csomagpontra, ahogy a kedves vevő kéri.

A többiekkel megvitattam, és végül a 180 grammos verziót választottuk, 2 csomagot kértek belőle, az egyelőre biztosan elég.

De közben két részlegről is jelezték, hogy fogytán a tinta a nyomtatóban, rendeljek már azt is, ha úgyis benne vagyok a dologban.

Erről a weboldalról rendeljük mindig a tonert és a papírt is, mert széles a választék mindkét területen, és ha raktáron van az adott termék, és délig megrendelem, másnap már ki is szállítják.

Sokféle márkához árulnak tonert és tintapatront, a dolog nagyon egyszerű: az adott márkán belül ki kell választani a miénket, rögtön megjelennek a sorozatok, azokon belül pedig már könnyen megtaláljuk nyomtatónk konkrét típusát. Bizonyos típusokhoz találhatunk utángyártott tonert is, nem csak gyárit – változó, hogy mikor melyiket választjuk. Ha például megrendelésre nyomtatjuk a fotókat, mint most, ki szoktuk kérni a vevő véleményét, hogy ragaszkodik-e a gyári tintához.

Azért szeretjük nagyon ezt a weboldalt, mert egyértelműen jelzik a termék mellett az elérhetőséget, valamint azért is, mert az irodában 2-3 nyomtató 6-8 típusa található meg, és ha márkaboltokban akarnánk beszerezni, amire szükségünk van, az elképesztően macerás lenne, így viszont pofon egyszerű.

Az ecopixelért és az újrahasznosított papír miatt pedig csak még inkább megerősödött a „márkahűségünk”: tuti, hogy csak innen rendelünk majd ezután is!