Taxi! Taxi! Taxi!

Öt évvel ezelőtt még azért üvöltöttünk hajnali hatkor taxi után a belváros ébredő, vagy épp csendesen pihenő utcáin, hogy legyen egy kényelmes és biztonságos autó, ami hazáig fuvaroz minket. Elfáradt a lábunk a magas sarkúban, túl sokat táncoltunk, fáradtak voltunk, sokáig kellett várni, mire megérkezik az éjszakai járat, hamar haza akartunk érni… Az indok ezer és ezer féle lehetett, de valójában, mindig csak a kényelemre és a biztonságra vágytunk.

És ma sincs ez másképp…

Mostanra a hajnal hat már reggel hat lett és azért kiáltjuk a taxi szót, hogy a párunk minél hamarabb kihozza a gyerekszobából az étkezőbe Lujza lányunk bébitaxiját. Sok minden változott az évek alatt, de a taxi maradt az életünk része. Lujzának viszonylag későn tartottuk meg a keresztelőjét, már tíz hónapos is elmúlt. Keresztszülei nem valamilyen szokványos ajándékot szerettek volna adni a babának, hanem valami hasznosat. Ők mindig valami meglepővel rukkolnak elő. Kérdésükre, hogy mire van szükségünk, azt feleltem, hogy mindig örülünk az olyan játékoknak, tárgyaknak, amelyeknek készségfejlesztő hatásuk van Lujzára nézve. Az ilyesmiből sosem elég. Tudták, hogy mivel Lujza az első gyermekünk, néhány dolog miatt aggódunk és bizonytalanok vagyunk. Esetemben például a járás ilyen. Nagyon szerettem volna, ha az első próbálkozásait sérülés nélkül megúszhatjuk. Tudják, hogy az első léptek bekövetkezése már a nyakunkon van, ezért olyan dolgot igyekeztek keresni nekünk, ami ezen segíthet. Mivel a keresztanya egy óvódában dolgozik, könnyen be tudta gyűjteni az információkat, sok szülő javasolta neki azt az oldalt is, ahonnan a mi Lujzánk meglepetését is megrendelték végül. Így találtak rá a gyerek járásához szükséges készségfejlesztő felszerelések között a mi ajándékunkra is, egy bébitaxira! Mivel mindketten nagyon elfoglalt emberek, arra nem volt idejük, hogy elmenjenek egy nagy játékáruházba, ráadásul szerettek volna kicsit utána olvasni ennek az ajándéknak. A weboldal, amit az egyik anyuka javasolt nekik, szerencsére mindkét problémájukra megoldást kínált. Amellett, hogy leírta nekik röviden és egyértelműen a bébitaxi előnyeit és használati módjait, több webáruház termékét gyűjtötte össze egy oldalon! Barátainknak ez csodálatosan leegyszerűsítette a dolgát. Szerintem nagyszerű, ha valamit ilyen kiváló segítséggel meg lehet oldani könnyebben!

Lujza és a vrümm-vrümm

Nagyon meglepődtünk, mikor a szertartás után átadták nekünk a hatalmas csomagot. Mikor kibontottuk, szóhoz sem jutottunk. Lujza ekkor még nem járt, ezért egy olyan taxit választottak, ami megtartotta a hátát és biztonságosan ülhetett benne. Ahogy azonban teltek a hónapok, a kisebbeknek való tartozékok fokról-fokra lekerültek a „járműről”, ezért Lujza már saját mag hajtja magát és nem tudna létezni a gurulós eszköze nélkül. Már elnevezni is megpróbálta, de egyelőre csak „totónak” hívjuk, mert valami ilyesmit mond, mikor szeretne beleülni.

Persze nem csak a készségfejlesztés a lényeg. A tőlük kapott bébitaxi az életünk nagyjából minden szintjén megkönnyíti az életünket. Mivel bele tudunk pakolni kisebb dolgokat, a délelőtti bevásárláskor Lujza elteheti a saját dolgait, amiket neki vettünk a boltban. Napközben, mikor mosogatok, főzök, vagy egyéb munkáimat végzem, biztonságban tudhatom, hiszen semmi bántódása nem eshet a taxiban ülve, és mindig tudom, hogy merre kószál a házban. Mindig is sokat kirándultunk. Amikor megtanult járni, egy darabig gondban voltunk: a babakocsiba nem szerettem volna beletenni, mert jó levegő ide vagy oda, úgy csak passzív résztvevője lett volna a túráinknak. Aztán az jutott eszünkbe, hogy: „itt a kertben is a bébitaxijában randalíroz!” Miért ne próbálhatnánk meg máshol is kültéren? Először csak a játszótérre vittük magunkkal, ott elég sok különböző talajszerkezet van. Akad füves rész, kavicsos, betonborítású szakasz, egy szóval sokféle. Remek szolgálatot tett, így a következő hétvégén kipróbáltuk egy kiránduláson is, amire olyan barátaink hívtak minket, akiknek Lujzánál idősebb gyerekeik vannak. Lujza pedig fantasztikusan állta a sarat és ebben a bébitaxi is nagy segítségére volt. Természetesen ő hamarabb elfáradt, de az ilyen esetekre van a tolókar. Nagyon strapabíró eszköz és könnyű kezelni is. Mi nagyon örülünk neki, hogy a rengeteg lehetőség közül éppen totót választották nekünk, bár elmondásuk szerint az oldal, ahol találták nagyon sok hasonló járgányt gyűjtött össze, kizárólag megbízható kereskedőktől, így nekik az ár és a fotó alapján kellett eldönteniük, hogy melyik passzol leginkább Lujzához.

Nyilván egyszer majd ezt is kinövi, de addig is a végletekig kihasználja totót. Ha a következő babánk is lány lesz, akkor ő is használhatja, de ha fiúnk születne, most már mi magunk fogunk venni neki valamilyen pasis formájú bébitaxit. Mert totó, természetesen, elég csajos, akárcsak Lujza!