Tudtátok, hogy a cégmódosítás díja akár nulla forint is lehet?

Néhány évvel ezelőtt az életmódváltásom hajnalán mertem egy nagyot álmodni és megnyitottam a csomagolásmentes üzletemet. Egészen fantasztikus azzal szembesülni azóta is, hogy milyen rengeteg ember van egy milliós lakosságú városban, akik haosnlóan gondolkoznak az ügy fontosságáról. Hiszen miért vennék többet, mint ami kell és miért ne vihetném haza a saját tárolómban ahelyett, hogy rengeteg szemetet gyártsak feleslegesen?! Éppen ezért az a csodálatos helyzet állt elő, hogy az üzletet jelenlegi formájában kinőttük és új hely után kellett néznem. Szerencsére hamar találtam megfelelő helyiséget, de ez ugye cégmódosítással is járt.

Azért volt szükség a cégmódosításra, mert be kellett jelenteni, hogy megváltozott a cég székhelye, ami az előző üzlet címére volt bejelentve. Technikailag itt nem történik sok minden, egyszerűen csak le kell jelenteni a változást a cégbíróságnál természetesen a szoksásos ügyvéd által kísért módon. Tehát nem vártam túl soká, felkerestem a topcegalapitas.eu-t, akikkel anno a cégalapítást is intéztem és az ő segítségüket vettem most is igénybe.

Ez egy olyan vállalkozás, akik cégalapítással, cégmódosítással és még székhelyszolgáltatással is foglalkoznak. Egy szóval azoknak a vállalkozóknak az őrangyalai, akinek nincs saját ügyvédjük és nem túl tapasztaltak a bürokrácia útvesztőiből való kijutásban.

Első körben meglátogattam a honlapjukat, hogy meglessem, milyen csomagok közül van most lehetőségem választani, vagy hogy egyáltalán a cégmódosítás díja mégis mennyi lehet.

Nos, önmagában lehet kérni cégmódosítást, ami tartalmazza azt a segítés csomagot, amivel ez megoldható. Így benne van egy egyeztetés arról, hogy mit kell módosítani, itt lehetőség van konzultálni minden témábavágó kérdésről. Valamint azt is magában foglalja, hogy az ügyvéd ellenjegyezze az iratot és a cégbírósági elfogadó határoztatot követően értesítenek is bennünket a művelet sikerességéről. Ez a csomag 17 900 forintba kerül, plusz áfa. Hogyha tagcsere is történne például egy betéti társaság, vagy egy korlátolt felelősségű társaság esetében, akkor az kicsit komolyabb összeg volna, mégpedig 29 900 forint.

Ha viszont igénybe vesszük a székhelyszolgáltatásuk valamelyikét, akkor a cégmódosítás díja nulla, azaz nulla forint. Mert hogy csak a székhelyszolgáltatásért fizetünk valójában. Nekem szerencsére fix lesz az új üzlethelyiség székhelye is jópár évig, úgyhogy nem volt szükségem erre az ajánlatra, de azt hiszem, hogy így sem volt annyira elképesztő, hogy a cégmódosítás díja 17 900 forint volt. Gyakorlatilag ez az ügyvéd költsége. Hogyha egymagam kerestem volna fel egy ügyvédet, kizárólag az ellenjegyzést kaptam volna meg és a szakértői tanácsadást, ami a topceglapitas.eu lényege talán, az teljesen kimaradt volna. Így viszont egy helyen, kedvező összegért cserébe mindent el tudtam intézni.