A virtuális szerver megkönnyíti az életed

Mostanában elég sok változást történet az életemben, és emiatt úgy érzem, hogy egyre nehezebben tudom összeegyeztetni a munkát a magánélettel. De szerencsére erre vannak a barátok, hogy ha úgy érzed, hogy elmerülsz egy problémában, akkor segítenek kimászni. Nem olyan régen találkoztam egy régi gimis osztálytárssal, aki éppen egy jó tanácsot adott azzal kapcsolatban, hogy mit kezdhetnék a nagyobb adatmennyiséggel. Ő a virtuális szervert ajánlotta, amit már ő is használ egy ideje.

De sokan szerintem még azt sem tudják, hogy mi az a VPS, és bevallom, hogy sokáig én sem tudtam. A VPS annyit tesz, hogy Virtual Private Server, vagyis virtuális szerver, ami azt jelenti, hogy nagy teljesítményű szerveren működnek egységek, és ezek alkotnak egy rendszert. Ezek a szerverek memóriában, teljesítményben és tárhelyben is elég hasonló feladatokat látnak el, és kb. ugyanazt biztosítják, mint a fizikailag különálló szerverek, és funkcióban meg biztonságban is hasonlót tudnak nyújtani. Mivel ezek nagy teljesítményű szerverek ezért általában egyszerre több feladatot is el tudnak látni.

A virtuális szerver esetében attól sem kell félni, hogy valaki esetleg be tud lépni engedély nélkül, mert nem férhet hozzá senki az adataidhoz, így teljesen biztonságos. A virtuális szerver bérlés azért is lehet előnyös, mert a karbantartást sem neked kell végezned.

Bevallom, hogy először szkeptikus voltam, de ahogy láttam, hogy mennyi előnye van ezeknek a VPS rendszereknek, mér nekem is megtetszett az ötlet, hogy előfizessek rá. Az ember jó, ha hallgat a barátaira, amikor olyan tippeket adnak, amik megkönnyíthetik az életét.